Pinterest

Af: Sophia Kalb

Pinterest er ikke et socialt netværk. Det er essentielt at du forstår det for at forstå, hvad Pinterest går ud på. På sociale netværk som eksempelvis Instagram deler man et billede, for at andre mennesker kan ‘like’ det, men på Pinterest deler man udelukkende for selv at drage fordel af det.

Sådan bruger du Pinterest

Helt simpelt bruger man Pinterest ved at skrive et eller flere ord i søgefeltet, hvorefter der vil dukke en masse Pins (billeder) op, som passer til søgningen. På Pinterest.com under siden What’s Pinterest? står der: “Each Pin is an idea – a gift, recipe, or even a quote”. Pinterest er altså et idékatalog. Alle Pins henviser til den hjemmeside, hvor den kommer fra. Klikker man på Pin’en, bliver man viderestillet til hjemmesiden. Som virksomhed er det en fordel at uploade Pins på Pinterest, fordi andre brugere ofte vil klikke på Pin’en for at læse mere om det eller få at vide, hvem der står bag. På den måde kan man henvende sig til nye potentielle kunder. Man kan desuden få en “Pin It”-knap til sin hjemmeside. Besøgende kan så tilføje indhold fra virksomhedens hjemmeside til Pinterest og derved være med til at sprede virksomhedens inspirerende indhold.

Eksempel fra den virkelige verden

Ragus & Co er et eksempel på en virksomhed, som i høj grad benytter sig af Pinterest og har stor gavn af det. Ragus & Co specialiserer sig i opgaver indenfor Visual Merchandising, dekoration og indretning. Susanne Ragus, der er ejer af virksomheden, fortæller, at hun bruger Pinterest på to måder. Først og fremmest bruger hun det til at holde styr på sin inspiration – og få ny inspiration – som hun senere kan bruge både i et privat- og arbejdsmæssigt perspektiv.

Derudover bruger hun Pinterest til konkrete arbejdsopgaver: “Når jeg overfor kunden skal visualisere ideer og forslag til f.eks. styling, skal jeg ofte lave et moodboard med billeder, som visualiserer ideerne. Førhen brugte jeg lang tid på at købe magasiner og klippe relevante billeder ud, som jeg herefter klistrede sammen til et moodboard. Udover at det var et kæmpe arbejde, var det også svært at finde mere end et par enkelte billeder, som illustrerede de ideer, jeg havde omkring stylingen.” Ved at benytte sig af Pinterest, har Susanne Ragus både forkortet sin søgetid og udvidet sit søgefelt. Nu kan hun blot søge på et enkelt ord og finde tusinde forskellige slags billeder, der matcher søgeordet. Derudover skal hun heller ikke til at lede efter, hvoren vare på billedet f.eks. kan købes, fordi det ofte kan findes ved blot at klikke på billedet. Den sidste feature er især en fordel, hvis man leder efter instruktioner til en DIY (Do It Yourself). Det kunne f.eks. være en instruktion til, hvordan man selv laver en sengeramme. Ved at klikke på billedet kommer du i stort set alle tilfælde frem til en hjemmeside, som henviser til, hvor man kan købe materialerne.

Pinterest hos KALB

Hos KALB bruger vi også Pinterest. Vi bruger det som interne og fælles moodboards, når vi i forbindelse med en kreativ opgave arbejder på at finde en bestemt visuel retning. Så opretter vi et board og deler billeder her. Det kan du se et eksempel på her:

Begreber der er værd at kende

Pin: Et billede du gemmer til et board. Det kan være et billede, du har fundet på Pinterest, men det kan også være et billede, du har fundet et andet sted på nettet – eller måske et af dine egne billeder, som du selv uploader?

Board: En slags mappe hvor dine Pins er gemt. Man kan have flere boards til forskellige ting, eksempelvis ‘Rejse’, ‘Citater’, ‘DIY’ osv. Dette skaber et personligt og organiseret idékatalog. Der er både offentlige og hemmelige boards, så du selv kan bestemme, hvem der må følge dine boards.

Repin: Andre brugere kan Repinne (dele) dine Pins til deres egne boards. Det samme gør du, når du finder en Pin på Pinterest, som du gemmer på et af dine egne boards.

DIY: En Do It Yourself; en instruktion til et produkt, man kan lave selv. Det kan være alt lige fra møbler og rengøringsmidler til hjemmesider og jobopslag.

3 gode grunde til som virksomhed at benytte sig af Pinterest

Af Susanne Ragus

  1. En samlet idébank til opbevaring af alle sine idéer og inspiration
  2. Uudtømmelig base for god inspiration og ideer. Der er alt lige fra præsentation af lækre designs til, instruktion til hvordan man ombetrækker sin sofa eller inspiration til en ny vægfarve.
  3. Billederne er lækkert stylet, så de kan bruges til moodboards og til at præsentere idéer overfor kunden.

 

Er du blevet nysgerrig?

Du kan læse meget mere om Pinterest på deres egen hjemmeside. Hvis du er interesseret i som virksomhed at oprette en Pinterest-bruger, har de lavet en ‘Getting Started’-side. Den finder du her: https://business.pinterest.com/en

Kilder:
https://business.pinterest.com/en/whats-pinteres
http://fortune.com/2015/07/13/pinterest-ceo-ben-silbermann/

Tilmeld dig KALBs nyhedsbrev
... og modtag løbende vores nyhedsbrev med tips og tricks, nyheder og inspiration fra vores verden.
Tak for din tilmelding
Din email er nu blevet tilføjet til vores nyhedsbrev. Og du vil nu løbende modtage vores tips & tricks.