Om hvorfor det er overalt, hvorfor man bør bruge det, og hvordan det virker

Online videoindhold

– Om hvorfor det er overalt, hvorfor man bør bruge det, og hvordan det virker

 

Af Sophia Kalb Møller

I hastige skridt er online videoindhold ved at stjæle rampelyset, som en af de hurtigst voksende kanaler, der kommunikerer information. I en travl, summende hverdag ønsker forbrugere at modtage en masse information på så kort tid som muligt.

Det er spået, at i 2020 vil videoindhold udgøre 80 procent af alt webtrafik. 80 procent. Det er virkelig meget. Og hvis du i 2018 gerne vil se alle videoer, der er delt i verden på en måned, vil det tage dig fem millioner år. Det siger lidt om, hvor meget online videoindhold der findes.
Alle kan og bør lave videoindhold, men især virksomheder vinder stort, hvis de laver kreativt, strategisk videoindhold. Videoer kan bruges til at markedsføre din virksomhed, fortælle om dit produkt, rekruttere nye medarbejdere eller skabe autenticitet ved at vise virksomheden behind the scenes. For eksempel vil over halvdelen af alle forbrugere se en produktvideo online for at få viden om, hvad det er for et produkt – og ikke mindst, hvordan det virker. Markedsføringsvideoer kan altså være med til at uddanne, opbygge kunderelationer, skabe autenticitet og vække nogle følelser hos forbrugeren.

En kunst
Ét er at fange seerens opmærksomhed, men at fastholde den er en kunst i sig selv. En tommelfingerregel er, at de første tre sekunder af din video er de vigtigste. Det er her, seeren afgør, om han eller hun vil se videre. De første sekunder skal altså være fængende. Det kan man eksempelvis gøre ved at lave en teasende titel eller en pop-up tekst i starten af filmen, som – uden at afsløre for meget – fortæller lidt om, hvad filmen handler om, eller ved at starte filmen ud med bevægelse, farverige billeder eller andet i øjenfaldende indhold.

Tre gyldne regler til en god video
For så at fastholde deres opmærksomhed skal man sørge for, at videoen er kort (maks. 30 sekunder – alt afhængigt af fortællingen), simpel og med et klart budskab. Derudover bør man følge de tre gyldne regler:

  1. Undertekster, undertekster, undertekster! Vi kan ikke sige det nok. Det er utrolig vigtigt, at din film har undertekster, da størstedelen af alle seere ser filmen uden lyd
  2. Hold telefonen vandret, når du filmer for at undgå, at der kommer sorte bjælker ude i siden, når videoen ses online
  3. Det er ikke altid brandet, der sælger, men derimod fortællingen der fanger forbrugerens opmærksomhed. Så gem logoer og slogans til slutningen af videoen

 

Kilder:

  • https://kommunikationogsprog.dk/blogs/6105001/videoindhold-saadan-goer-du-0
  • https://www.accenture.com/t20161122T005258__w__/us-en/_acnmedia/PDF-37/Accenture-Lights-Camera-Action-Video-Content-Survey.pdf
  • https://www.ama.org/publications/MarketingNews/Pages/video-content-about-to-explode.aspx
Tilmeld dig KALBs nyhedsbrev
... og modtag løbende vores nyhedsbrev med tips og tricks, nyheder og inspiration fra vores verden.
Tak for din tilmelding
Din email er nu blevet tilføjet til vores nyhedsbrev. Og du vil nu løbende modtage vores tips & tricks.