Noget om second opinions, Spielverderbere – og Bitterfissen#2

I går var jeg træt. Virkelig træt. Af nogen. Og af os selv. Faktisk var jeg nærmest arrig. Et øjeblik. Og den slags følelser er som bekendt en fantastisk drivkraft til at få noget fra hånden. I en fart. Så 7-8 minutter senere stod 5-600 ord knivskarpt og spiddende på den hvide baggrund på min skærm. ”YES – nu skal jeg bare lige trykke på SEND”! Et internt møde ventede dog, så i stedet valgte jeg at trykke PRINT – så kunne jeg lige læse blogindlægget højt for mine kolleger, få deres applaus og sole mig i deres begejstrede ansigter – og SÅ trykke SEND.

I begyndelsen gik det efter planen. Jeg satte mig ned, berettede om baggrunden for mit blogindlæg, og kollegernes forventningsfulde ansigter lyste imod mig. Jeg slog tonen an, betonede mine ord på de rigtige steder, og igennem oplæsningen blev jeg mere og mere begejstret for mine egne ord. Da jeg nåede til sidste punktum, så jeg op fra papiret – og fra alle sider lød det: ”Genialt, Marianne”, og så nærmest i kor: ”Men – du sender IKKE dét der!” ”Og nej, du skal ikke engang sove på det. Du sender det ikke, som det står nu”. ”Du ender med få prædikatet Bitterfissen #2”.

”Spielverderbere”, fnøs jeg indvendigt. Indtil jeg (endnu en gang) indså, at jeg er en del af #verdensbedstehold og har #verdensdygtigstekolleger – der nok ved ét og andet om issues management. Og som kan spotte en krise på lang afstand.

Som kommunikatører og ledere er second opinions noget af det vigtigste, vi kan bede om. Især når vi taler om kommunikation, der for alvor er båret af følelser. Følelser er som bekendt en fantastisk løftestang til god kommunikation – og følelsesladet kommunikation, som andre kan spejle sig i, skaber følelser hos dem. Og dermed ofte en reaktion.

Jeg er glad for, at jeg for en gangs skyld selv lyttede til ét af de råd, vi altid giver vores kunder; nemlig lige at klappe hesten og få et par ekstra øjne på de ord, man selv har sat i verden og derfor holder så meget af. Måske bliver dine ord ikke opfattet på den måde, du forestillede dig. Måske skaber du med disse ord, der ellers skulle berige verden med dine dybe indsigter, situationer, du kun drømmer om i dine værste mareridt.

Og selv hvis det viser sig, at du faktisk har skrevet verdens bedste tekst, så er der nok røget et par kommaer i kampens hede, som din kollega eller din kommunikationsrådgiver kan samle op for dig.

#taknemmelig #klogekolleger #professionelkommunikation #medhjerteoghjerne #notetoself #issuesmanagement #mariannekalb

Tilmeld dig KALBs nyhedsbrev
... og modtag løbende vores nyhedsbrev med tips og tricks, nyheder og inspiration fra vores verden.
Tak for din tilmelding
Din email er nu blevet tilføjet til vores nyhedsbrev. Og du vil nu løbende modtage vores tips & tricks.